Prins William denkt aan slachtoffers Nepal

anp

2015-05-01 14:37:00

LONDEN – Prins William leeft mee met de slachtoffers van de aardbeving in Nepal. De Hertog van Cambridge heeft daarom zijn condoleances overgebracht, zo laat het hof weten via Twitter.

“Ik wil mijn diepste gevoelens van medeleven betuigen aan de bevolking van Nepal. Mijn gedachten en gebeden zijn bij al de mensen die zijn getroffen door deze ramp”, luidt de boodschap van William.

Het Twitteraccount deelt ook een foto van de prins terwijl hij een condoleanceboek tekent. Eerder deze week bracht koningin Elizabeth ook al haar condoleances over aan de Nepalese president Ram Baran Yadav. Koning Willem-Alexander liet deze week ook weten mee te leven met de slachtoffers van de ramp, net als de Noorse koning Harald.

Vrijdag werd bekend dat het dodental als gevolg van de zware aardbeving in Nepal is opgelopen tot 6200. De autoriteiten in de hoofdstad Kathmandu berichtten dat er 6204 doden zijn geteld en dat er bijna 14.000 gewonden zijn gevallen. Het aantal slachtoffers loopt naar verwachting verder op, omdat er nog geen contact is geweest met veel getroffen gebieden.Het nieuwste nummer

Ook online te bestellen

Meer Verenigd Koninkrijk