Prins William en Kate klaar voor reis India

Vorsten

2016-04-09 09:24:00

Prins William en zijn echtgenote Catherine arriveren zondag in India, Voor de hertog en hertogin van Cambridge is het de eerste keer dat ze India bezoeken. Williams vader prins Charles bracht al acht officiële bezoeken aan het land. Donderdag en vrijdag is het hertogelijk paar in Bhutan, om daarna weer terug te keren naar India om de reis af te sluiten bij de Taj Mahal.

William en Kate ondernemen de reis op verzoek van de Britse regering. De trip naar India wordt hun eerste overzeese reis samen sinds hun driedaagse bezoek aan New York in december 2014.

William en Kate beginnen hun reis zondag en maandag in Mumbai. Maandag reizen ze door naar de hoofdstad New Delhi. Hier staan ze stil bij het leven van Mahatma Gandhi en is er een ontmoeting met sterren van ‘Bollywood’, de Indiase filmindustrie. Ook wordt er in de Indiase hoofdstad alvast gefeest ter gelegenheid van de negentigste verjaardag van Williams oma koningin Elizabeth later in april.

Nationaal park

Natuurbehoud komt aan bod bij een bezoek aan de deelstaat Assam, niet ver van Bhutan, waar William en Kate een kijkje nemen in het nationaal park Kaziranga, waar ’s werelds grootste aantal grote eenhoornige neushoorns leeft. Daarvandaan is het een korte vlucht naar Thimphu, de hoofdstad van Bhutan waar een ontmoeting plaatsvindt met het koningspaar en de net geboren kroonprins.

Na Bhutan vliegen William en Kate terug naar India waar de reis wordt afgesloten in Agra, bij de Taj Mahal. ‘De hertog van Cambridge acht zich gelukkig dat hij een plek kan bezoeken waar de herinnering aan zijn moeder levend wordt gehouden door zovelen die er komen’, aldus het paleis in de toelichting op het bezoek. Drie van de vier minaretten rondom het mausoleum zijn ingepakt vanwege onderhoudswerkzaamheden. De British High Commission in India, vergelijkbaar met de ambassade, heeft de archeologische dienst van India gevraagd de steigers weg te halen voor het bezoek van William en Kate. Dat verzoek is echter afgewezen.


Meer Verenigd Koninkrijk