Prins William kondigt twee dagen na broer ook een boek aan

Vorsten

2021-07-21 11:40:14

Twee dagen nadat prins Harry heeft bekendgemaakt met zijn memoires te komen, kondigt woensdag ook zijn oudere broer prins William een boek aan op Instagram. Waar Harry volgend jaar zijn levensverhaal uitbrengt, komt William dit jaar met een boek rond zijn Earthshot Prize.

In Earthshot: How to Save Our Planet wordt geschreven over de door de prins bedachte klimaatprijzen, de verandering van het klimaat en oplossingen daarvoor. William schrijft het voorwoord van het boek dat komend najaar verschijnt. Ook bioloog en documentairemaker David Attenborough, zangeres Shakira en klimaatactivist Hindou Oumarou Ibrahim komen aan het woord.

William maakt op 17 oktober de eerste vijf winnaars van zijn klimaatprijzen bekend. Dat gebeurt tijdens een feestelijke ceremonie in Alexandra Palace in Londen. De Earthshot Prize gaat naar de beste ideeën en technologieën die een oplossing bieden voor de klimaatcrisis. Mensen van over de hele wereld konden zich ervoor aanmelden. De winnaars krijgen ieder 1 miljoen pond voor hun initiatief.

Vanaf volgend jaar reikt de prins tien jaar lang jaarlijks vijf awards uit in een andere stad. Het prijzengeld wordt verschaft door sponsors en filantropen.


Meer Verenigd Koninkrijk

In deze extra dikke editie van Vorsten:

 

– Fotosessie bij Paleis Huis ten Bosch
– Eindelijk weer: staatsbezoek Duitsland
– Openhartige Eloise van Oranje
– Margaret’s party island Mustique
– William en Harry samen voor Diana