Prins William krijgt shirts cadeau van Engels vrouwenelftal

Vorsten

15-06-2022 17:42:03

Britain's Prince William, Duke of Cambridge (C) poses with the England's football jersey bearing the names of his three children and with the England's women football team players during a visit at their training centre at St George's Park, in Burton-upon-Trent on June 15, 2022. Paul ELLIS / AFP / POOL

De speelsters van het Engelse voetbalelftal werden woensdag verrast door koninklijk bezoek. Prins William, erevoorzitter van de Engelse voetbalbond FA, nam een kijkje bij een training van de ‘Lionesses’. De voetbalsters zijn volop in training voor het EK van komende zomer, dat in Engeland wordt gehouden.

De zoon van prins Charles maakte op het St. George’s Park een praatje met de speelsters en trainers en wenste hen veel succes op het toernooi. William keek na afloop op sociale media terug op het bezoek. “Een groot toernooi op eigen bodem is een spannend vooruitzicht en het is duidelijk dat de spelers uitkijken naar de kans om te laten zien wat ze kunnen”, aldus de prins. Hij noemde de vrouwen verder een “inspiratie” voor de volgende generatie. “Met een spannende voetbalzomer voor de boeg zal het hele land jullie aanmoedigen!”

De prins ging na afloop niet met lege handen naar huis. Van het team kreeg hij drie voetbalshirts cadeau, één voor elk van zijn kinderen. Op de shirts staan de rugnummers 8, 7 en 4, verwijzend naar de leeftijd van respectievelijk George, Charlotte en Louis.


Meer Verenigd Koninkrijk