William ontmoet Barack Obama

Vorsten

08-12-2014 17:26:00

NEW YORK – Prins William heeft maandag een ontmoeting gehad met de Amerikaanse president Barack Obama. De prins ontmoette Obama in het Witte Huis in Washington D.C.

Naast Obama maakte William ook kennis met vicepresident Joe Biden, zo laat het officiële Twitteraccount van de prins weten. De prins en Obama spraken onder meer over de illegale jacht op bedreigde diersoorten. William maakt zich al tijden hard voor het inperken van deze jacht. Na het bezoek aan The Oval Office, reisde William door naar de Wereldbank, daar geeft hij een speech over dit onderwerp.

Prins William en Obama spraken elkaar al eerder. In 2011 bracht Obama namelijk een bezoek aan Londen en ging toen langs op Buckingham Palace waar hij en zijn vrouw Michelle werden ontvangen door William en Catherine.

Jeugdcentrum

William en Kate zijn zondag aangekomen in New York voor een driedaags bezoek. Terwijl William maandag op bezoek was bij de Amerikaanse president bezocht Catherine een jeugdcentrum in New York. Dit deed ze samen met de vrouw van de New Yorkse burgemeester Bill de Blasio. Daarna vertrekt Kate voor een lunch op het Britse consulaat. Ze spreekt daar met Britten die in New York wonen en werken.

In de avond zullen de twee een basketbalwedstrijd bijwonen tussen de Brooklyn Nets en de Cleveland Cavaliers. Dinsdag eindigt het bezoek met een gala-avond ten bate van de Schotse universiteit St. Andrews, waar het koppel elkaar leerde kennen. Daarbij is ook acteur Tom Hanks aanwezig.

Meer Verenigd Koninkrijk