Prins William op bezoek bij daklozencentrum

Vorsten

18-07-2020 22:18:55

Prins William is donderdag op bezoek geweest bij een daklozencentrum in Peterborough. Dat laat Buckingham Palace zaterdag weten. Hij nam een kijkje om te zien hoe de gemeenschap heeft samengewerkt om daklozen te helpen tijdens de coronacrisis.

Tijdens de lockdown is de hertog van Cambridge veel in contact geweest met organisaties waar daklozen terecht konden tijdens de lockdown in het Verenigd Koninkrijk. Nu de lockdown versoepeld is, hoorde hij in levende lijve aan hoe het centrum hard heeft gewerkt om mensen van de straat te houden. Daarbij startte de organisatie ook een project om de opgenomen mensen meteen een dak boven hun hoofd te geven op de lange termijn.

De prins sprak tijdens zijn bezoek met mensen die gebruik maakten van de diensten van het centrum. Hij vroeg hen naar hun ervaringen tijdens de pandemie, en hoe hun toekomstbeeld eruit ziet. Ook nam William een kijkje in de Garden House, een samenwerking tussen het centrum en de lokale kathedraal. Daar kunnen daklozen elk moment van de dag aankloppen voor een doktersbezoek, een kappersbezoek of gewoon om van de straat af te zijn.


Meer Verenigd Koninkrijk

 

Neem een mini-abonnement op Vorsten en ontvang het boek Amalia (t.w.v. €17,99) cadeau! Voor 4x Vorsten en het boek samen betaalt u slechts €25.