Prins William prijst moed van Lady Gaga

Vorsten

2017-04-18 08:55:00

Lady Gaga steunt de Britse prins William in zijn pogingen het stigma rond psychische problemen weg te nemen. Prins William en Lady Gaga hebben daarover met elkaar gesproken via een videoverbinding. Ze spraken af dat ze elkaar in het najaar persoonlijk zullen ontmoeten

Het Britse hof deelde dinsdag op Twitter een filmpje van het videogesprek dat de Britse prins vanuit zijn werkkamer in Kensington Palace in Londen had met de zangeres thuis in haar keuken in Californië. In het gesprek wisselen ze hun ervaringen uit over de campagne Heads Together, die mensen aanmoedigt om openlijk over psychische problemen te praten.

Lady Gaga onthulde in december in een open brief aan haar fans dat ze kampt met een Posttraumatische Stressstoornis (PTSS). Ze vertelde hoe de ziekte haar dagelijks beïnvloedt. ”Ik vind het geweldig wat u bereikt met Heads Together en de hashtag OKtosay”, complimenteert Lady Gaga de prins.

Schaamte

William vertelt de zangeres dat hij en zijn vrouw Catherine en zijn broer prins Harry veel belang hechten aan het onderwerp en dat hij de open brief van Lady Gaga met bewondering heeft gelezen. Hij noemt het moedig van de superster om zulke persoonlijke gevoelens met de wereld te delen. ”Er is veel schaamte rond psychische problemen”, beaamt Gaga. ”Je hebt het gevoel alsof er iets mis met je is. In mijn positie zou je zeggen dat ik blij zou moeten zijn met alles om me heen. Maar ik kan het niet helpen als ik ‘s ochtends opsta en zó moe ben en zó verdrietig en dat ik zo gespannen ben dat ik nauwelijks kan nadenken. De open brief was een manier voor mij om te zeggen dat dit een deel van mij is en dat het oké is om daarvoor uit te komen.”

Prins William antwoordt dat openheid over psychische problemen erger kan voorkomen: ”Ik heb geleerd dat het gesprek hierover aangaan erg belangrijk is. Het is tijd dat iedereen zijn mond opendoet. Praten over psychische gezondheid zou net zo normaal moeten zijn als een gesprek over fysieke gezondheid. We moeten ons niet schamen. Een gesprek met een vriend of familielid kan het verschil maken.”

Lady Gaga zegt dat het haar beste beslissing was haar problemen met anderen te delen: ”Laat je generatie en andere generaties weten dat ze niet alleen staan.”


Meer Verenigd Koninkrijk

– Máxima’s liefde voor muziek
– Beatrix mag weer aan het werk
– Koning Filips artistieke talent
– Catherine leent juwelen van The Queen
– Kan Diana’s erfenis William en Harry verzoenen?