Prins William reikt in oktober eerste klimaatprijzen uit

Vorsten

2021-06-25 11:36:28

Prins William maakt op 17 oktober de eerste vijf winnaars van zijn klimaatprijzen bekend. Dat gebeurt tijdens een feestelijke ceremonie in Alexandra Palace in Londen, maakte Kensington Palace bekend.

Naast de uitreiking van de Earthshot Prize, voor de beste ideeën en technologieën die een oplossing bieden voor de klimaatcrisis, zijn er ook optredens van artiesten. Wie het podium beklimmen, is nog niet bekendgemaakt. Het evenement wordt uitgezonden op de BBC.

William kondigde de Earthshot Prize vorig jaar aan. Mensen van over de hele wereld konden zich ervoor aanmelden. Uit alle aanmeldingen wordt een selectie gemaakt en een shortlist samengesteld. Een panel van experts geeft daarna een advies aan het Earthshot Prize Council, bestaande uit onder anderen William, bioloog David Attenborough en actrice Cate Blanchett, die vervolgens de vijf winnaars kiezen. De winnaars krijgen elk 1 miljoen pond voor hun initiatief.

De prijs zal tien keer jaarlijks worden uitgereikt aan vijf mensen. Het prijzengeld wordt verschaft door sponsors en rijke filantropen.


Meer Verenigd Koninkrijk

In deze extra dikke editie van Vorsten:

 

– Fotosessie bij Paleis Huis ten Bosch
– Eindelijk weer: staatsbezoek Duitsland
– Openhartige Eloise van Oranje
– Margaret’s party island Mustique
– William en Harry samen voor Diana