Prins William spreekt bij 25 jaar Tusk Trust

Vorsten

2015-09-18 10:40:00

LONDEN – Prins William was donderdagavond aanwezig bij een gala ter ere van het 25-jarig bestaan van het Tusk Trust. De zoon van prins Charles gaf een toespraak over de illegale jacht op bedreigde diersoorten.

De hertog van Cambridge vertelde in zijn toespraak onder meer dat ‘de noodzaak om wilde dieren te beschermen’ momenteel groter dan ooit is. “Je zou denken dat we jaren geleden iets hadden geleerd van de campagnes om de walvis en de ijsbeer te redden, maar dat is helaas niet zo”, aldus de prins. “De olifant en de neushoorn gaan net als een paar andere dieren dezelfde kant op. Binnen een paar decennia zijn deze dieren in het wild uitgestorven”, vervolgt William. “We moeten nu actie ondernemen.”

Tijdens het gala gaf zangeres Joss Stone een optreden en werd er geld opgehaald met een veiling. Het Tusk Trust werd in 1990 opgericht om de wilde dieren in Afrika te beschermen. Prins William is beschermheer van het goede doel.

Prins Harry had donderdagavond ook een afspraak in zijn agenda staan. Het jongere broertje van William ging langs bij een receptie ter gelegenheid van het wereldkampioenschap rugby dat vrijdag begint in Twickenham.


Meer Verenigd Koninkrijk

– Koningspaar weer even op pad
– Het Duitse leven van de Thaise koning
– Elisabeths militaire training
– Wie zijn de Casiraghi’s?
– Vooruitblik: wanneer Charles koning wordt