Prins William staat in videoboodschap stil bij dood Elizabeth

Vorsten

21-09-2022 17:42:03

Prins William heeft in een videoboodschap kort stilgestaan bij de dood van zijn grootmoeder Elizabeth. De Britse prins zou oorspronkelijk naar New York gaan voor een bijeenkomst met alle winnaars en finalisten van de Earthshot Prize van vorig jaar, maar moest zijn bezoek annuleren in verband met de uitvaart van de Queen.

William wijdde daar in zijn boodschap enkele woorden aan. “Hoewel ik door treurige omstandigheden niet persoonlijk bij jullie kan zijn, ben ik verheugd om jullie in videovorm te kunnen vergezellen terwijl jullie in New York samen zijn voor de Earthshot Prize Innovation Summit”, zei William. “Tijdens deze periode van rouw haal ik veel steun uit jullie enthousiasme, optimisme en toewijding aan The Earthshot Prize en wat we proberen te bereiken”, voegde de prins van Wales daar aan toe.

Volgens de prins was het beschermen van het milieu een zaak die Elizabeth na aan het hart lag. “Ik weet dat ze verheugd geweest zou zijn om te horen over dit evenement.”

De Earthshot Prize werd door William in het leven geroepen voor initiatieven die strijden tegen klimaatverandering. Vorig jaar werd de prijs, die bestaat uit een bedrag van 1 miljoen pond, in Londen voor het eerst uitgereikt aan vijf initiatieven. In december bezoeken William en zijn vrouw Catherine de Amerikaanse stad Boston, waar de klimaatprijs dit jaar wordt uitgereikt.

Meer Verenigd Koninkrijk