Prins William: te lang niets gedaan aan de klimaatcrisis

Vorsten

18-10-2021 10:27:04

Prins William vindt dat er “te lang” niets is gedaan aan de klimaatcrisis. Op Instagram schrijft de prins, vlak na het uitreiken van de Earthshot Prize, dat het belangrijk is dat daar verandering in komt.

“Ik wil iets zeggen tegen alle jonge mensen die vanavond kijken: te lang hebben we niets gedaan om de planeet te beschermen voor jullie toekomst”, schrijft William. “In de komende tien jaar gaan we actie ondernemen. We gaan oplossingen vinden voor het repareren van de planeet. Blijft alsjeblieft leren, verandering eisen en geef de hoop niet op.”

De milieuprijs werd door William zelf in het leven geroepen. Dit jaar gingen de geldprijzen naar de stad Milaan die veel doet om voedselverspilling tegen te gaan. Ook een project om koraalriffen in Australië te restaureren viel in de prijzen. Costa Rica kreeg een prijs vanwege het herstellen van de bossen in het land. Het is de bedoeling dat de Earthshot Prize de komende tien jaar een jaarlijks evenement wordt waarbij vijf projecten ieder 1 miljoen pond ontvangen om hun project vorm te kunnen blijven geven.

De prijzen werden uitgereikt door meerdere beroemdheden, onder wie voetballer Mo Salah van Liverpool en actrice Emma Thompson. Ook Catherine reikte een van de prijzen uit. Verder waren er optredens van Coldplay, Yemi Alade, Shawn Mendes en Ed Sheeran.

Meer Verenigd Koninkrijk