William: ‘Beste Gemenebestspelen ooit’

Vorsten

08-08-2014 10:27:00

GLASGOW – Prins William blikt tevreden terug op de Gemenebestspelen in Glasgow. Tijdens een feestelijke evaluatie van de organisatie kwam de prins onaangekondigd opdagen. Volgens Hello! beklom prins William het podium en sprak hij de 1500 aanwezigen toe om ze te bedanken voor hun inzet.

Prins William noemde het ”een grote eer” dat hij met hen ”de beste Gemeenebestspelen aller tijden” mee mocht vieren. Prins William bezocht zelf enkele sportwedstrijden met zijn echtgenote Catherine en zijn jongere broer prins Harry. Daarover zei prins William: ”Toen Catherine, Harry en ik er vorige week waren, zagen we overal de slogan ‘Mensen maken Glasgow’. U maakte deze slogan waar door de Spelen op een professionele en zorgvuldige manier te organiseren, zonder de vriendelijkheid van het evenement uit het oog te verliezen.”

”Dit waren zonder twijfel de beste Gemenebestspelen ooit en dat is aan jullie te danken. U hebt bijgedragen aan deze triomf.” Williams grootmoeder koningin Elizabeth had op 23 juli als hoofd van het Gemenebest en beschermvrouw de Spelen geopend. Namens haar zei William: ”Het betekende heel veel voor de koningin dat de organisatie van de Gemenebestspelen, die haar aan het hart liggen, in veilige handen was.”

Prins William nam vervolgens de tijd om met tientallen mensen een praatje te maken op het feest.


Meer Verenigd Koninkrijk