Prins William voor het eerst weer de hort op

Vorsten

2020-06-16 16:23:30

Prins William heeft dinsdag voor het eerst sinds de uitbraak van het coronavirus zijn openbare leven hervat. De hertog van Cambridge ging langs bij ambulancepersoneel van het Kings Lynn Ambulance Station, onderdeel van het Queen Elizabeth Hospital. Dat meldt Kensington Palace. Ook prins Charles en zijn echtgenote Camilla waren dinsdag weer op pad.

William nam tijdens zijn bezoek de tijd om de medewerkers te bedanken voor hun inzet tijdens de coronacrisis. De prins was daarnaast benieuwd naar hoe zij de afgelopen maanden hebben ervaren.

Ambulancemedewerkers vertelden William welke maatregelen zijn genomen zodat ze ook in de hectische coronatijd hun werk kunnen blijven doen. De prins hoorde ook wat de impact van de crisis op de mentale gezondheid is en is geweest.

Zo vertelde William over het initiatief dat hij in april had gelanceerd met zijn vrouw Catherine, speciaal om zorgmedewerkers aan de frontlinie te helpen met mentale klachten door de crisis. Zorgpersoneel kan daarvoor dag en nacht bellen met de hulplijn van Our Frontline.


Meer Verenigd Koninkrijk

– Koningspaar weer even op pad
– Het Duitse leven van de Thaise koning
– Elisabeths militaire training
– Wie zijn de Casiraghi’s?
– Vooruitblik: wanneer Charles koning wordt