Prins William: werk bij luchtambulance raakte me echt

Vorsten

25-11-2021 14:35:03

De jaren dat prins William voor de Britse luchtambulance heeft gewerkt, zijn hem erg bijgebleven. Het werk raakte hem enorm, vertelde de prins donderdag in een video die volgens Britse media werd vertoond tijdens een symposium over mentale gezondheid bij ambulancemedewerkers.

William vloog twee jaar in een luchtambulance en stopte in 2017 met zijn werk. Vooral incidenten met kinderen vond de prins zwaar. “Die raakten me echt enorm, veel meer denk ik dan als ik zelf geen kinderen had.”

Het kwam zelfs een paar keer voor dat William zo geraakt werd, dat hij zichzelf even moest terugtrekken. “En dan ging ik na de gebeurtenis met iemand praten, wat echt belangrijk was. Maar het werk gaat door, je kan het moeilijk naast je neerleggen. Maar door met iemand te praten, kun je er wel beter mee omgaan.”

De prins adviseert daarom ambulancemedewerkers te praten over hun werk en hoe ze zich daarover voelen. “Als we geen emoties hadden dan waren we allemaal robots”, aldus William. “Het is oké om emoties te hebben. Het is erg Brits dat we ons allemaal zorgen maken dat we worden beïnvloed door onze emoties, maar die hebben we allemaal.”

Meer Verenigd Koninkrijk