‘Prins William wordt traumahelikopterpiloot’

Vorsten

2014-05-26 08:24:00

LONDEN – De Britse prins William staat nog niet te springen om fulltime koninklijke taken uit te voeren, meldt The Sunday Times. De kleinzoon van koningin Elizabeth zou daarom in het najaar aan de slag gaan als traumahelikopterpiloot.

William zwaaide vorig jaar af als RAF-piloot en legde zich toe op ‘royal duties’, zoals zijn tour door Australië en Nieuw-Zeeland. Maar na zijn zogenoemde overgangsjaar, dat eindigt in september, is de prins er nog niet klaar voor om alleen maar koninklijke taken uit te voeren. ”De hertog is volledig toegewijd aan zijn fonds en goede doelen, maar hij heeft het gevoel dat het vliegen nog in zijn systeem zit”, liet een woordvoerder van het paleis weten aan de Britse krant.

”Mochten de hertog en hertogin hun gezin uitbreiden, dan wil de hertog een rol aannemen die hem toestaat om zijn gezin dagelijks te kunnen zien. De koninklijke familie staat volledig achter het plan”, aldus de woordvoerder. Een zware baan wordt het wel. Doorgaans draaien traumahelikopterpiloten tien uur durende diensten, vijf dagen achter elkaar gevolgd door drie vrije dagen.

Prins William zou in dienst treden van de East Anglian Air Ambulance, dat nabij de hertogs woning in Anmer Hall in Sandringham is gesitueerd.


Meer Verenigd Koninkrijk

In deze extra dikke editie van Vorsten:

 

– Fotosessie bij Paleis Huis ten Bosch
– Eindelijk weer: staatsbezoek Duitsland
– Openhartige Eloise van Oranje
– Margaret’s party island Mustique
– William en Harry samen voor Diana