Prins William’s kinderen maken hem bewust van klimaat

Vorsten

22-09-2020 16:24:55

Prins William is dankzij de geboorte van zijn kinderen meer bewust van de natuur. Dat zegt hij in een nieuwe documentaire over zijn inzet tegen klimaatverandering.

“Ik hield altijd al van de natuur, maar het vaderschap heeft mij een nieuw doel gegeven. Je kijk verandert dan, je wil de natuur in een betere conditie overdragen aan de volgende generatie,” zegt hij in de aankondiging van de documentaire. Twee jaar geleden werd de prins gevolgd in zijn zoektocht naar manieren om de wereld te beschermen. De documentaire Prince William: A Planet For Us All wordt volgende maand uitgezonden door de Britse zender ITV.

In de documentaire is ook bioloog en televisiemaker David Attenborough te zien. “De kinderen vonden het erg jammer dat zij niet mee mochten om u te ontmoeten, ze zijn groot fan van u”, vertelt William’s vrouw Catharine de bioloog.

De Britse prins houdt zich al langer bezig met klimaatverandering. Volgende maand is hij een van de sprekers tijdens een virtuele TED Talk over datzelfde thema.


Meer Verenigd Koninkrijk

 

Neem een mini-abonnement op Vorsten en ontvang het boek Amalia (t.w.v. €17,99) cadeau! Voor 4x Vorsten en het boek samen betaalt u slechts €25.