Prinses Anne beloont rugbyers Fiji

Vorsten

2016-08-12 09:08:00

De Britse prinses Anne heeft als lid van het International Olympisch Comité afgelopen nacht (donderdagavond in Brazilië) de medailles uitgereikt na de finale van het Olympische sevens rugby-toernooi. De Pacifische eilandstaat Fiji won goud door Groot-Brittannië met maar liefst 43-7 te verslaan. Het voor de eerste Olympische medaille uit de geschiedenis van Fiji.

De prinses kreeg te maken met huilende spelers, die hun geluk over hun historische prestatie niet op konden. De enige dochter van koningin Elizabeth is in eigen land beschermvrouw van de Schotse ploeg en haar schoonzoon Mike Tindall speelde voor de Engelse nationale ploeg.

Bij rugby sevens telt een team zeven spelers in plaats van vijftien, waardoor ook kleinere landen die over een minder groot spelersarsenaal beschikken een kans hebben. Fiji is tweevoudig winnaar van de World Series en nu dus ook Olympisch kampioen. Het was in Rio voor het eerst sinds 1924 dat rugby op het Olympisch programma stond. Zuid-Afrika pakte het brons door een 54-14 zege op het eerder verrassende Japan.


Meer Verenigd Koninkrijk

In deze extra dikke editie van Vorsten:

 

– Fotosessie bij Paleis Huis ten Bosch
– Eindelijk weer: staatsbezoek Duitsland
– Openhartige Eloise van Oranje
– Margaret’s party island Mustique
– William en Harry samen voor Diana