Prinses Anne doopt containerschip

Vorsten

20-10-2016 20:17:00

Prinses Anne heeft donderdag in de haven van Liverpool het containerschip Atlantic Sea van de Atlantic Container Line (ACL) gedoopt. Het was de eerste koninklijke doop aan de Mersey sinds 1960. Toen werd het marineschip HMS Devonshire te water gelaten door prinses Alexandra van Kent.

Anne hoefde niet met de champagnefles te gooien, maar kon de doop verrichten met een simpele druk op een rode knop die de fles in beweging bracht en op de romp van het schip, ter hoogte van de naam, deed kapot knallen. “Onvergetelijk”, aldus Ian Higby van het containerbedrijf tegen de lokale krant Liverpool Echo.

Atlantic Container Line vaart sinds de jaren zestig vanuit Liverpool naar onder meer de overkant van de Atlantische Oceaan. Bij de doopplechtigheid waren ook protesten te horen. RMT, de vakbond voor zeevarenden, vond het ongepast dat ACL op haar schepen geen Britse zeelui had varen maar alleen buitenlanders. ACL zei in een reactie dat gekwalificeerde zeelieden altijd konden solliciteren.


Meer Verenigd Koninkrijk

 

Neem een mini-abonnement op Vorsten en ontvang het boek Amalia (t.w.v. €17,99) cadeau! Voor 4x Vorsten en het boek samen betaalt u slechts €25.