Prinses Anne mist persoonlijke ontmoetingen

Vorsten

26-07-2020 14:45:40

De Britse prinses Anne heeft tijdens de lockdown vanwege de coronacrisis de echte contacten met mensen gemist. Dat vertelt ze in de documentaire ‘Anne: The Princess Royal at 70’ die ITV woensdagavond om 22.00 uur uitzendt vooruitlopend op haar zeventigste verjaardag op 15 augustus.

De enige dochter van koningin Elizabeth werd gevraagd hoe ze contact hield met de vele door haar gesteunde instellingen en goede doelen, en met familie en vrienden. “Met onlinetechnologie contact houden is één ding, maar het is niet helemaal hetzelfde. De mogelijkheid om mensen te ontmoeten, dat is wat het verschil maakt”, zei Anne. Het gesprek kwam ook op Twitter. “Ik weet wat het is, maar ook als ik ervoor zou worden betaald, zou ik er niet in de buurt komen. Maar dat is een ander onderwerp.”

Voor de documentaire werd de ‘Princess Royal’ meer dan een jaar lang gevolgd. De kijkers krijgen ook een inkijkje in haar persoonlijke leven, met haar kleinkinderen en haar dieren. Ze vertelt openhartig over haar taken, haar benadering van het koninklijke leven en de gevaren om lid te zijn van de koninklijke familie in het tijdperk van sociale media. Naast Anne komen ook haar kinderen Peter Phillips en Zara Tindall, en man Sir Tim Laurence aan het woord.


Meer Verenigd Koninkrijk

In deze editie van Vorsten:


– Oranjes met levenservaring, nog volop actief
– Zo gewoon zijn Filip en Mathilde
– Royal ladies in Valentino’s mode
– 20 jaar geleden: Máxima’s jawoord