Prinses Anne twijfelt over doorgaan Olympische Spelen

Vorsten

06-02-2021 15:44:53

Prinses Anne is er nog niet helemaal zeker van of de Olympische Spelen dit jaar kunnen doorgaan. Wel is ze blij dat de voorbereidingen ondanks de coronacrisis vooralsnog gewoon verdergaan.

“Ik denk niet dat er op dit moment iemand zelfverzekerd genoeg is om te zeggen dat de Spelen kunnen doorgaan”, zegt Anne in gesprek met BBC Sport. Ze noemt het “goed nieuws” dat de Japanse organisatie nog niet is afgehaakt. “Om eerlijk te zijn: ze had ook kunnen zeggen dat het te moeilijk en te duur werd. Dus ik denk dat we dankbaar moeten zijn dat ze de deur openhoudt en dat mensen doorgaan met plannen.”

Anne, dochter van koningin Elizabeth, is lid van het Internationaal Olympisch Comité (IOC) en is in die hoedanigheid al tientallen jaren betrokken bij de internationale sportorganisatie. Zelf heeft ze in 1976 deelgenomen aan de Spelen als ruiter.

Het Japanse organisatiecomité van de Olympische Spelen liet eind januari weten “solide voorwaarts” te gaan met de voorbereidingen op het mondiale sportevenement. IOC-voorzitter Thomas Bach zei geen twijfels te hebben over het doorgaan van de Spelen. “Onze taak is de Olympische Spelen te organiseren en niet ze af te gelasten. We discussiëren niet óf we de Olympische Spelen moeten organiseren, maar hóe we ze zullen organiseren.”


Meer Verenigd Koninkrijk

In deze editie van Vorsten:

 

– 39 pagina’s over Amalia!
– Prinsessen en hun eerste diadeem
– Staatsbezoek Noorwegen: vrienden onder elkaar
– Royals op Griekse bruiloft