Prinses Anne ziet Schotland zegevieren

Vorsten

2015-09-23 19:04:00

GLOUCESTER – Prinses Anne kon woensdag tevreden zijn. ‘Haar’ rugbyploeg won royaal van de ‘Dappere bloesems’, de nationale ploeg van Japan. Schotland maakte bij de strijd om de wereldbeker rugby in het Kingsholm stadion van Gloucester na rust sushi van de vermoeide Japanners: 45-10, na een ruststand van 12-7.

Prinses Anne is beschermvrouw van de Schotse rugbybond, hetgeen aan de keukentafel thuis nog wel eens tot verhitte discussies zal hebben geleid omdat schoonzoon Mike Tindall uitkwam voor de nationale ploeg van Engeland.

De Engelsen hebben in de koninklijke familie officieel steun van prins Harry, terwijl Wales prins William achter zich weet. Noord-Ierland heeft geen koninklijke ‘beschermer’ omdat de Noord-Ieren uitkomen in één ploeg met Ierland.

Japan had afgelopen weekeinde de rugbywereld op zijn kop gezet door te winnen van tweevoudig wereldkampioen Zuid-Afrika. “Ik hoop dat ze vandaag net zo goed spelen”, twitterde Tindall eerder op de dag. Maar de Japanners, die maar een korte rustpauze hadden tegenover de Schotten voor wie het de eerste wedstrijd was, konden geen stand houden.


Meer Verenigd Koninkrijk

In deze editie van Vorsten:

 

– Alexia’s nieuwe avontuur in Wales
– Mode uit Afrika: traditie en kleur
– Krijgt Japan een vrouw op de troon?
– Diana’s huwelijksjuwelen
– Haakon en Mette-Marit 20 jaar gelukkig