‘Prinses Beatrice in stilte getrouwd in Windsor’

Vorsten

2020-07-17 13:34:05

De Britse prinses Beatrice, de oudste dochter van de in opspraak geraakte prins Andrew, is bijna twee maanden na haar uitgestelde huwelijk alsnog getrouwd. Volgens Britse tabloids The Sun en de Daily Mail gebeurde dat in het geheim in kasteel Windsor bij Londen, in aanwezigheid van koningin Elizabeth. Buckingham Palace heeft het nieuws nog niet bevestigd.

Beatrice stapte in het huwelijksbootje met de Italiaanse projectontwikkelaar Edoardo Mapelli Mozzi. Het paar zou de festiviteiten beperkt hebben gehouden door de coronacrisis. Door de pandemie was het huwelijk al verschoven.

De huwelijksvoltrekking stond eigenlijk gepland op 29 mei. Het stel zou elkaar het jawoord geven in St. James’s Palace in Londen, met daarna een receptie in de tuin van Buckingham Palace. Een nieuwe datum was nog niet gegeven.

Beatrice (31) is de oudste dochter van Andrew en Sarah Ferguson. Haar vader wordt in verband gebracht met de spraakmakende affaire rond de inmiddels overleden Amerikaanse zedendelinquent Jeffrey Epstein. Andrew was een goede vriend van Epstein, die minderjarige meisjes misbruikte. De prins legde zijn publieke taken voor onbepaalde tijd neer.


Meer Verenigd Koninkrijk

– Koningspaar weer even op pad
– Het Duitse leven van de Thaise koning
– Elisabeths militaire training
– Wie zijn de Casiraghi’s?
– Vooruitblik: wanneer Charles koning wordt