Prinses Charlotte (1) heeft eerste tiara al

Vorsten

2017-01-19 13:32:00

Prinses Charlotte moet nog twee jaar worden, maar heeft haar eerste tiara al op zak. De dochter van de Britse prins William en zijn vrouw Catherine kreeg afgelopen najaar in Canada een plastic exemplaar. Dat blijkt uit de lijsten van cadeautjes voor de Britse royals die donderdag zijn vrijgegeven.

Charlotte, die naar Canada haar eerste overzeese reis maakte, kreeg nog veel meer cadeautjes. Het prinsesje, dat in mei haar tweede verjaardag viert, ging naar huis met koelkastmagneetjes, een gedroogde roos en kerstcadeautjes als een kanten sneeuwvlokje.

Haar grote broer George kreeg heel veel boeken, schrijft Hello! Magazine. De driejarige prins kreeg ook een doos Lego, verschillende knuffels en veel kleding. Eén cadeau voor George was wellicht bedoeld voor zijn zusje: een setje haarspeldjes.

Totempaal

Ook William en Catherine gingen niet met lege handen terug naar het Verenigd Koninkrijk. De twee kregen zonnebrillen, toiletartikelen, een kandelaar, wandelstok en twee USB-sticks. Wat daarop staat, is niet bekend. Aan hun bezoek aan het dorpje Carcross hielden de hertog en hertogin van Cambridge een totempaal over, de Heiltsuk-indianen deden het paar een set roeispanen cadeau.

William en Catherine werden ook tijdens hun reis naar India en Bhutan verwend. Het stel kreeg onder meer een spiegel en een ingelijst sonnet in India. Koning Jigme Khesar Namgyel Wangchuck van Bhutan gaf William een handgeweven vloerkleed. Catherine kreeg een ketting van de Bhutaanse koningin Jetsun. Hoewel George en Charlotte niet meegingen naar India en Bhutan, kregen ook zij cadeautjes van Jigme Khesar en Jetsun. De kinderen kregen ieder een bruine geweven jas.


Meer Verenigd Koninkrijk