Prinses Charlotte wordt op 5 juli gedoopt

Vorsten

2015-06-05 10:12:00

LONDEN – Prinses Charlotte wordt op zondag 5 juli gedoopt. De aartsbisschop van Canterbury, Justin Welby, leidt de doopplechtigheid in de St. Mary Magdalene-kerk op het landgoed Sandringham. Dat kondigt Kensington Palace aan namens prins William en zijn vrouw Catherine.

Charlotte, na zoon George het tweede kind van de Hertog en de Hertogin van Cambridge, zag op zaterdag 2 mei het levenslicht. Het zusje van de bijna tweejarige prins George is de vierde in de lijn van troonopvolging.

Prins George werd op woensdag 23 oktober 2013 gedoopt in St. James’s Palace in Londen door de aartsbisschop van Canterbury. George was toen drie maanden oud. William en Kate zouden destijds bewust voor een doop in St. James’s Palace hebben gekozen, omdat het kleiner en persoonlijker is dan Buckingham Palace, waar veel Britse royals zijn gedoopt.

George droeg een replica van de satijnen en kanten doopjurk van Victoria, de dochter van de gelijknamige koningin, die in 1841 werd gedoopt. Zij werd later keizerin van het Duitse Rijk en koningin van Pruisen.


Meer Verenigd Koninkrijk

– Máxima’s liefde voor muziek
– Beatrix mag weer aan het werk
– Koning Filips artistieke talent
– Catherine leent juwelen van The Queen
– Kan Diana’s erfenis William en Harry verzoenen?