Prinses Eugenie dankt ziekenhuis voor redden leven schoonvader

Vorsten

20-06-2020 21:17:04

Prinses Eugenie heeft zaterdagavond op sociale media haar dankbaarheid geuit voor het redden van het leven van haar aanstaande schoonvader George Brooksbank (71). Die werd begin april na een reis naar Frankrijk vanwege besmetting met het coronavirus opgenomen in het ziekenhuis. Eind mei mocht hij het St Mary’s, Chelsea en Royal Brompton Hospital verlaten en op dit moment is hij nog herstellend.

“De pandemie is voor velen een moeilijke tijd geweest en ik wil enorm veel dank zeggen aan alle eerstelijnsmedewerkers die ons allemaal veilig en wel hebben gehouden, terwijl ze zoveel hebben opgeofferd. ⁣ Ik wil vooral alle teams enorm bedanken die mijn schoonvader, het leven van George, hebben gered nadat hij het virus opliep. We zijn eeuwig dankbaar”, aldus de kleindochter van koningin Elizabeth en dochter van prins Andrew en Sarah Ferguson.

Het was af en toe kantje boord, zo vertelde Nicola Brooksbank (66) vorige maand aan The Telegraph. ⁣”We konden hem niet zien tijdens zijn behandeling en meer dan eens werd ons verteld het ergste te verwachten”, zei ze. Zelf had ze het virus ook opgelopen, maar haar klachten waren aanzienlijk minder ernstig.

⁣⁣

George Brooksbank was het verzorgend personeel heel dankbaar. “Er was altijd iemand bij de hand. Ik wil iedereen die erbij betrokken was hartelijk bedanken. Het was een echte eye-opener voor iemand die lange tijd niet in het ziekenhuis heeft gelegen. Ik ben ze zeker mijn leven verschuldigd’, zo citeerde prinses Eugenie haar aanstaande schoonvader. Beatrice en haar verloofde Jack hadden vorige maand zullen trouwen, maar de bruiloft werd vanwege de coronacrisis uitgesteld.


Meer Verenigd Koninkrijk

In deze editie van Vorsten:


– Oranjes met levenservaring, nog volop actief
– Zo gewoon zijn Filip en Mathilde
– Royal ladies in Valentino’s mode
– 20 jaar geleden: Máxima’s jawoord