Pubs langer open op bruiloft van prins Harry

Vorsten

2018-03-04 10:42:00

LONDEN – De Britse pubs mogen op 19 mei, na de bruiloft van prins Harry en Meghan Markle, twee uur langer open blijven. De pubs hoeven in de nacht van 19 op 20 mei pas om 01.00 uur in plaats van 23.00 uur de deuren te sluiten. Dit heeft minister van Binnenlandse Zaken Amber Rudd bekendgemaakt.

Het huwelijk van prins Harry is een nationale feestdag, redeneert Rudd. De Britse vereniging van pubs verwelkomt het besluit. Directeur Brigid Simmonds zegt dat dit besluit de Britten in staat stelt op een verantwoorde manier het glas te heffen op Harry en Meghan, terwijl het tegelijkertijd de pub- en biersector ten goede komt.

De laatste keer dat de Britse sluitingstijden werden opgerekt was tijdens de viering van de negentigste verjaardag van koningin Elizabeth in 2016.

Prins Harry en Meghan Markle trouwen in de St George’s Chapel bij Windsor Castle. Vrijdag maakte Kensington Palace bekend dat het stel 2640 Britten uitnodigt die op Windsor Castle eerste rang staan bij aankomst en vertrek van de bruid en bruidegom en hun gasten. Harry en Meghan hebben gevraagd om een dwarsdoorsnede van de hele bevolking met verschillende achtergronden en leeftijden met speciale voorkeur voor mensen die iets hebben betekend voor de maatschappij. Na de plechtigheid maakt het paar een rijtoer in een koets door de plaats Windsor, om uiteindelijk weer terug te keren op het kasteel.


Meer Verenigd Koninkrijk

tijdelijk Gratis verzending

Je bestelt onze nummers online en met kortingscode GRATIS betaal je géén verzendkosten!