Queen’ bij ‘society huwelijk’ van het jaar

Vorsten

2016-06-25 17:11:00

Koningin Elizabeth en prins Philip waren zaterdagmiddag bijzondere gasten in Ramsey Abbey bij het huwelijk van de achterkleindochter van Louis Mountbatten, Alexandra Knatchbull en de ondernemer Thomas Hooper.

Maar zij waren allerminst de enige koninklijke gasten. De Spaanse koningin Sofia was er eveneens, evenals het Griekse koningspaar Constantijn en Anne-Marie en de Jordaanse ex-kroonprins Hassan met zijn vrouw prinses Sarvath.

De bruid kwam aan de hand van prins Charles de abdij binnen, en van de Britse koninklijke familie waren onder meer ook prinses Anne met haar echtgenoot Tim Laurence en prinses Alexandra van Kent. De Daily Mail sprak dan ook van het ‘society huwelijk’ van het jaar.

Banden

De banden van ‘royals’ met de familie Mountbatten – tot de Eerste Wereldoorlog Battenberg geheten – zijn dan ook hecht. Louis Mountbatten, de laatste onderkoning van Brits-Indië, die in 1979 werd vermoord door de IRA, was een oom van prins Philip en een favoriet van prins Charles.

De vader van de bruid, Norton Knatchbull, de 8ste Baron Brabourne, is een petekind van Philip en zelf peetvader van prins William. Charles was ‘best man’ bij zijn huwelijk.
Meer Verenigd Koninkrijk

tijdelijk Gratis verzending

Je bestelt onze nummers online en met kortingscode GRATIS betaal je géén verzendkosten!