Queen blij met onthulling standbeeld Windrush Day op station

Vorsten

22-06-2022 13:42:04

Koningin Elizabeth heeft woensdag haar dank en waardering uitgesproken voor de onthulling van een monument op Waterloo Station ter ere van Windrush Day. In het Verenigd Koninkrijk wordt op deze dag gevierd dat in 1948 Caribische immigranten naar Groot-Brittannië kwamen om het land en de economie na de Tweede Wereldoorlog te helpen opbouwen.

“De onthulling op Waterloo Station op Windrush Day is een passend bedankje aan de Windrush-pioniers en hun nazaten”, schrijft de Queen op social media. Met het bronzen standbeeld van een man, vrouw en kind die ieder een andere kant opkijken, worden volgens Elizabeth de grote bijdragen erkend die de pioniers door de jaren heen aan het Verenigd Koninkrijk hebben geleverd.

“Ik hoop dat dit gedenkteken kan dienen als inspiratie voor de huidige en komende generaties”, besluit de Queen haar bericht. Volgens Buckingham Palace staat het monument symbool voor “de moed, toewijding en veerkracht” van de duizenden mannen, vrouwen en kinderen die tussen 1948 en 1971 naar het Verenigd Koninkrijk zijn gereisd om het land te helpen opbouwen.


Meer Verenigd Koninkrijk