Queen blijft op Balmoral ondanks positieve coronatest medewerker

Vorsten

17-08-2021 14:52:05

Ondanks een positieve coronatest bij een medewerker, blijft koningin Elizabeth tijdens haar zomervakantie gewoon op het Schotse landgoed Balmoral. Dat meldt onder meer de BBC op basis van The Sun.

De medewerker werd zaterdag na een positieve PCR-test naar huis gestuurd. Volgens bronnen van The Sun worden medewerkers op Balmoral dagelijks getest op het coronavirus. Een woordvoerder van Buckingham Palace zegt in een reactie tegen de BBC dat er procedures zijn opgesteld voor het geval een medewerker positief wordt getest op Covid-19.

De 95-jarige vorstin is al twee keer gevaccineerd. Na de positieve test van de werknemer zijn voorzorgsmaatregelen genomen: medewerkers moeten een gezichtsmasker dragen en afstand houden.

De koningin blijft naar verwachting tot begin oktober in Schotland. Ze zal regelmatig door familieleden worden bezocht. Prins Andrew en zijn ex-vrouw Sarah Ferguson en hun dochter Eugenie verblijven momenteel ook op het landgoed. Naar verwachting zullen prins William en zijn vrouw Catherine later deze maand een bezoek brengen.


Meer Verenigd Koninkrijk

 

Neem een mini-abonnement op Vorsten en ontvang het boek Amalia (t.w.v. €17,99) cadeau! Voor 4x Vorsten en het boek samen betaalt u slechts €25.