Koningin Elizabeth viert Commonwealth Day

Vorsten

10-03-2014 19:32:00

LONDEN – Koningin Elizabeth was maandag aanwezig bij de kerkdienst in Westminster Abbey ter gelegenheid van de viering van Commonwealth Day. Dit wordt jaarlijks gevierd op de tweede maandag van maart. Op de website van Hello! Magazine staan foto’s van de koningin waarop te zien is hoe ze samen met haar man prins Philip bij de kerk aankomt.

Tijdens de viering wordt het bestaan van de Gemenebest gevierd. Het is traditie dat de koningin dan een speech uitspreekt die over de hele wereld wordt uitgezonden. De speech is dit jaar terug te luisteren op YouTube. In de boodschap sprak de queen veel lof uit aan de 53 soevereine staten die de zogenoemde Gemenebest vormen. Ze zei dat er veel is bereikt door de staten door samen te werken.

Na de dienst maakte de 87-jarige koningin, die voor de gelegenheid een kleurig pakje had aangetrokken, een praatje met jongens die deel uitmaakten van het kerkkoor. Ook andere leden van de koninklijke familie waren bij de dienst aanwezig. Zo waren onder meer prins Charles en zijn vrouw Camilla er, maar ook de jarige prins Edward en zijn vrouw Sophie, de gravin van Wessex.

Meer Verenigd Koninkrijk