Elizabeth geniet met volle teugen van paardenshow

Vorsten

17-05-2014 17:47:00

WINDSOR – Koningin Elizabeth heeft zaterdag in haar ‘achtertuin’ weer genoten van de Royal Windsor Horse Show. Dat is een jaarlijks vijfdaags evenement waarin alle aspecten van de paardensport aan bod komen, van mennen tot een uithoudingsproef.

Het spektakel wordt gehouden in het grote park naast Windsor Castle, de residentie van de Britse vorstin. Die hoeft dan ook maar een paar minuten te rijden om een kijkje te kunnen nemen. Optutten hoeft niet, Elizabeth gaat als paardenliefhebber en niet als koningin. Zaterdag werd ze vergezeld door kleinzoon Peter Philips en diens kinderen.

De paardenshow, waar prins Philip eerder deze week op de bok deelnam bij het wagenrijden, is de opmaat tot het gebruikelijke ‘paardenseizoen’ waar Elizabeth altijd naar uitkijkt. Begin juni is er de Epsom Derby en halverwege juni beginnen de paardenraces van Ascot.

Het programma voor het staatsbezoek dat Elizabeth volgende maand brengt aan Frankrijk is zo samengesteld dat de koningin zaterdag 7 juni op tijd voor de races in Epsom terug kan zijn.


Meer Verenigd Koninkrijk

In deze editie van Vorsten:

 

– 39 pagina’s over Amalia!
– Prinsessen en hun eerste diadeem
– Staatsbezoek Noorwegen: vrienden onder elkaar
– Royals op Griekse bruiloft