Queen merkt dat technologie zorgt voor bewustzijn in Gemenebest

Vorsten

09-03-2020 18:37:30

Koningin Elizabeth heeft op Commonwealth Day de technologische vooruitgang geprezen. De 93-jarige vorstin merkt dat ‘haar’ Gemenebest dankzij de moderne media nauwer verbonden is dan ooit.

“Gedurende mijn hele leven heb ik kunnen zien en horen hoeveel het lidmaatschap van de Gemenebest-familie betekent voor mensen die in alle delen van de wereld wonen, vaak op vrij afgelegen plaatsen”, scheef Elizabeth in haar Commonwealth Day Message. Dankzij “de vooruitgang op het gebied van technologie en moderne media” profiteren nu ook zij die afgelegen wonen van “de Gemenebest-connectie op gebieden als onderwijs, medicatie en natuurbehoud”, aldus de vorstin.

“Deze connectiviteit betekent dat we er ons, misschien wel meer dan ooit, van bewust zijn dat onze keuzes en acties van invloed zijn op het welzijn van mensen en gemeenschappen die ver weg wonen.” Steeds meer mensen binnen het Gemenebest zijn volgens Elizabeth bezig met natuurbehoud. “Het is bemoedigend om te zien hoe de landen van het Gemenebest nieuwe manieren blijven ontwikkelen om welvaart te bereiken en tegelijkertijd onze planeet beschermen.”

De vorstin, die symbolisch staatshoofd is van het vrijwillige samenwerkingsverband van 53 landen, staat maandag met haar familie stil bij het Gemenebest op Commonwealth Day. Ze sloot haar traditionele boodschap af met de hoop dat iedereen in de Gemenebest-familie “geïnspireerd wordt door alles wat we delen, en met nieuwe vastberadenheid verder gaan om de invloed van het Gemenebest te vergroten”.


Meer Verenigd Koninkrijk

In deze editie van Vorsten:

 

– 39 pagina’s over Amalia!
– Prinsessen en hun eerste diadeem
– Staatsbezoek Noorwegen: vrienden onder elkaar
– Royals op Griekse bruiloft