Queen met dochter Anne en kleinzoon William op reis in Schotland

Vorsten

2021-06-25 08:25:14

Voor het eerst sinds het begin van de coronapandemie staat de zogenoemde Holyrood Week weer op de agenda van koningin Elizabeth. De Queen reist van 28 juni tot 1 juli af naar Schotland en zal zich daar alleen bezighouden met Schotse zaken. Vorig jaar ging het jaarlijkse bezoek aan Schotland vanwege de coronapandemie niet door.

Tijdens haar rondreis bezoekt Elizabeth verschillende liefdadigheidsinstellingen, ondernemingen en culturele instellingen. De rondreis brengt haar onder meer langs de steden Edinburgh, Glasgow en Stirling. Tijdens haar bezoek aan Schotland zal de Queen verblijven in het Palace of Holyroodhouse, Elizabeths residentie in Edinburgh.

De koningin zal tijdens haar bezoek aan Schotland niet alleen zijn. Haar kleinzoon William zal haar op de eerste dag van haar tour vergezellen, terwijl haar dochter Anne op 30 juni en 1 juli met Elizabeth mee zal gaan.

Door het bezoek aan Schotland zal Elizabeth mogelijk niet aanwezig zijn bij de onthulling van het standbeeld van Diana in de tuin van Kensington Palace op 1 juli. Prinsen Harry en William zullen wel aanwezig zijn. Zij zullen naar verluidt allebei een aparte speech geven als eerbetoon aan hun moeder.


Meer Verenigd Koninkrijk

In deze extra dikke editie van Vorsten:

 

– Fotosessie bij Paleis Huis ten Bosch
– Eindelijk weer: staatsbezoek Duitsland
– Openhartige Eloise van Oranje
– Margaret’s party island Mustique
– William en Harry samen voor Diana