Queen ontvangt aartsbisschop op Windsor Castle

Vorsten

21-06-2022 21:42:04

Queen Elizabeth heeft dinsdag Justin Welby, de aartsbisschop van Canterbury, ontvangen op Windsor Castle. Daar overhandigde de aartsbisschop het zogeheten Canterbury Cross aan de koningin, als erkenning voor haar diensten voor de Engelse kerk in de afgelopen zeventig jaar.

De 96-jarige Elizabeth kampte de afgelopen tijd met gezondheidsproblemen waardoor ze verschillende evenementen, zoals de Royal Ascot paardenraces, aan zich voorbij moest laten gaan. Ook verscheen ze in het openbaar met een wandelstok. Op foto’s die tijdens het bezoek van de aartsbisschop werden genomen is de wandelstok echter niet te zien.

Welby miste begin deze maand de jubileumdienst voor Elizabeth. De 66-jarige Welby kampte met een longontsteking en corona. Hij zou oorspronkelijk een toespraak houden tijdens de dienst in de St. Paul’s Cathedral in Londen, waar gevierd werd dat Elizabeth dit jaar zeventig jaar op de troon zit.

De aartsbisschop is een goede bekende van de Britse koninklijke familie. Hij sloot onder meer het huwelijk tussen prins Harry en zijn vrouw Meghan en doopte hun kind Archie en de drie kinderen van prins William: George, Charlotte en Louis.


Meer Verenigd Koninkrijk