Queen ook na vakantie naar Windsor Castle

Vorsten

23-08-2020 14:54:31

Koningin Elizabeth keert na haar zomerverblijf in Schotland niet zoals gebruikelijk terug naar Buckingham Palace in Londen maar gaat in plaats daarvan weer naar Windsor Castle, waar ze zich de afgelopen maanden tijdens de coronacrisis isoleerde. Dat meldt de Sunday Times, die zich baseert op paleisbronnen.

De Queen (94) kan zich in haar geliefde Windsor Castle beter afschermen. In maart ging ze daarom naar het kasteel, waar haar echtgenoot prins Philip (99) zich bij haar voegde vanuit Sandringham House in Norfolk. De koningin kwam tot haar vertrek begin deze maand naar Schotland de deur niet uit, los van ponyrijden in het aangrenzende park en een enkele ceremonie in de quadrangle van Windsor Castle. Ook wipte ze over naar Royal Lodge, voor het huwelijk van kleindochter Beatrice.

De in het najaar geldende coronamaatregelen en de risico inschatting voor de koningin zullen bepalen of Elizabeth af en toe toch naar Buckingham Palace gaat, aldus de Sunday Times. Ook wordt al gekeken op welke wijze de Queen op 8 november kan deelnemen aan de jaarlijkse herdenking van de oorlogsdoden op Remembrance Sunday.

Aan de plechtigheid bij de Cenetaph in Londen nam ze sinds 2016 al niet meer actief deel. Haar krans werd gelegd door prins Charles, terwijl ze zelf toekeek vanaf het balkon van het tegenoverliggende Foreign and Commonwealth Office. Het is nog onduidelijk in welke mate de altijd massale plechtigheid, waaraan duizenden veteranen deelnemen, dit jaar doorgang kan vinden.


Meer Verenigd Koninkrijk

 

Neem een mini-abonnement op Vorsten en ontvang het boek Amalia (t.w.v. €17,99) cadeau! Voor 4x Vorsten en het boek samen betaalt u slechts €25.