Queen reikt George Cross uit aan Britse gezondheidsdienst NHS

Vorsten

2021-07-05 09:04:06

Koningin Elizabeth heeft de Britse gezondheidsdienst NHS vereerd met het George Cross, een onderscheiding voor dapperheid. Het Britse hof deelde maandag de tekst van de handgeschreven brief die de Queen aan de ontvanger van de decoratie richtte.

“Het is met groot genoegen dat ik namens een dankbaar land het George Cross uitreik aan de National Health Services van het Verenigd Koninkrijk”, aldus de Queen. “Deze prijs erkent het werk van het NHS-personeel, zowel in het verleden als in het heden, in alle disciplines en alle vier de landen. In meer dan zeven decennia, en zeker ook de laatste tijd, heeft u de mensen van ons land gesteund met moed, compassie en toewijding waarmee u de hoogste standaard van publieke dienstverlening liet zien. U hebt onze blijvende dank en oprechte waardering.”

Het George Cross werd voor het eerst uitgereikt door koning George VI in 1940. In 2017 werd de prijs voor het laatst uitgereikt. Toen kreeg de gepensioneerde marinier Dominic Troulan het kruis voor zijn werk tijdens de aanval op een winkelcentrum in Nairobi (Kenia) in 2013.


Meer Verenigd Koninkrijk

In deze extra dikke editie van Vorsten:

 

– Fotosessie bij Paleis Huis ten Bosch
– Eindelijk weer: staatsbezoek Duitsland
– Openhartige Eloise van Oranje
– Margaret’s party island Mustique
– William en Harry samen voor Diana