Queen reikt Medal for Music Award uit aan organist Thomas Trotter

Vorsten

22-11-2020 13:44:00

De prestigieuze Medal For Music-award gaat dit jaar naar organist Thomas Trotter, maakte Buckingham Palace zondag bekend. De prijs wordt ieder jaar toegekend aan een individu of groep muzikanten die een uitzonderlijke muzikale bijdrage hebben geleverd.

“Dit jaar wordt een van ’s werelds meest bekende organisten geëerd die ontzettend veel heeft gedaan om het domein van dit geweldige instrument te vergroten en verlichten”, zegt juryvoorzitter Judith Weir. “Thomas Trotters optredens in meer dan vier decennia als stadsorganist van Birmingham zijn een inspirerend voorbeeld van civiele betrokkenheid voor allerlei muzikanten.”

Trotter begon zijn carrière als stadsorganist van Birmingham in 1983. Hij heeft concerten gegeven in vier continenten en in zijn prijzenkast staan bovendien nog meer individuele awards. In een reactie laat hij weten zeer vereerd te zijn. “Dat mijn werk op zo’n manier erkend wordt is totaal onverwacht en zeer bevredigend. Het is een voorrecht om aan de lijst met voorname ontvangers van deze prijs te worden toegevoegd.”

Eerdere winnaars van de prijs die sinds 2005 jaarlijks wordt uitgereikt zijn onder anderen jazzmuzikant Gary Crosby, pianiste Imogen Cooper en het Nationaal Jeugdorkest van Groot-Brittannië.


Meer Verenigd Koninkrijk

 

Neem een mini-abonnement op Vorsten en ontvang het boek Amalia (t.w.v. €17,99) cadeau! Voor 4x Vorsten en het boek samen betaalt u slechts €25.