Queen sluit rondreis door Schotland af in Edinburgh

Vorsten

2021-07-01 23:27:32

Koningin Elizabeth heeft haar rondreis door Schotland afgesloten met een bezoek aan de Schotse hoofdstad Edinburgh. De Britse vorstin bezocht donderdag onder meer het Edinburgh Climate Change Institute.

De Queen arriveerde geheel in stijl in een hybride Range Rover bij het instituut. Zij werd daarbij vergezeld door haar dochter, prinses Anne. Tijdens de rondleiding door het instituut hoorden de koningin en prinses over onderzoek naar klimaatverandering en oplossingen daarvoor. Ze bekeken onder meer een schaalmodel van een apparaat dat elektriciteit opwekt uit de energie van golven.

Het bezoek was het laatste onderdeel van Elizabeths rondreis door Schotland. De koningin bezocht het land in het kader van Holyrood Week, een week waarin de Schotse cultuur en tradities worden gevierd.

De afgelopen dagen bezocht de koningin onder meer een Schotse frisdrankfabriek. Ook ontmoette ze de eerste minister van Schotland, Nicola Sturgeon. Tijdens het eerste deel van haar rondreis werd Elizabeth bijgestaan door haar kleinzoon prins William. Haar dochter prinses Anne nam het voor de laatste dagen van hem over.


Meer Verenigd Koninkrijk

In deze extra dikke editie van Vorsten:

 

– Fotosessie bij Paleis Huis ten Bosch
– Eindelijk weer: staatsbezoek Duitsland
– Openhartige Eloise van Oranje
– Margaret’s party island Mustique
– William en Harry samen voor Diana