Queen spreekt steun uit voor militairen op speciale feestdag

Vorsten

26-06-2020 22:13:50

Koningin Elizabeth heeft vrijdagavond een bericht aan het Britse leger gedeeld. Het is zaterdag Armed Forces Day in het Verenigd Koninkrijk. De Queen zit niet alleen op de troon, maar is ook opperbevelhebber van het leger.

“De hertog van Edinburgh en ik delen mee in de viering in ons land van Armed Forces Day, en vieren ook de moeite die ons leger thuis en overzees doet,” begint de koningin haar bericht. “Vandaag is een kans om onze dank uit te spreken en de toewijding te erkennen van zij die ons land dienen en de risico’s die zij lopen.” Ook zet ze veteranen in het zonnetje.

De koningin spreekt als iemand veel familieleden heeft die deel uitmaken of uitmaakten van het Britse leger. “Ik weet maar al te goed welke trots zij die in het leger dienen voelen. Als jullie opperbevelhebber wens ik jullie, jullie familie en de hele gemeenschap van het leger mijn beste wensen.”


Meer Verenigd Koninkrijk

 

Neem een mini-abonnement op Vorsten en ontvang het boek Amalia (t.w.v. €17,99) cadeau! Voor 4x Vorsten en het boek samen betaalt u slechts €25.