Ralph Lauren wordt geridderd door Elizabeth

Vorsten

2018-11-14 14:23:00

Ralph Lauren wordt volgend jaar geridderd namens de Britse koningin Elizabeth. Hij is de eerste Amerikaanse mode-ontwerper die deze eer ten deel valt, zo maakte de Britse ambassade in Washington bekend.

De 79-jarige Lauren, die dit jaar vijftig jaar in het vak zit, wordt geëerd voor zijn werk in de mode-industrie, maar ook voor zijn filantropie. Hij krijgt de titel Knight Commander of the Most Excellent Order of the British Empire (KBE).

“Als ontwerper en visionair van het internationale Ralph Lauren-merk, vormt meneer Lauren al bijna een halve eeuw de voorhoede van de internationale mode-industrie en de Amerikaanse stijl. Daarnaast hebben mensen over de hele wereld de vruchten geplukt van zijn grootse filantropische inspanningen, vooral op het gebied van de gezondheidszorg, kankeronderzoek en -behandeling in zowel de Verenigde Staten als het Verenigd Koninkrijk”, zei de Britse ambassadeur in New York over Lauren.

Outfits

Door de jaren heen droegen de Britse royals heel wat van Laurens creaties. Zo zullen veel mensen zich nog de witte kanten jurk herinneren waarin Diana in 1996 naar het Witte Huis kwam. En Kate Middleton droeg een opvallende jurk van de mode-ontwerper een paar dagen nadat ze in 2015 was bevallen van prinses Charlotte. Meghan Markle verscheen afgelopen zomer nog in een outfit van Lauren bij Wimbledon.

Lauren is overigens niet de eerste Amerikaan die wordt geridderd. Onder anderen de presidenten Dwight D. Eisenhower, Ronald Reagan en George H.W. Bush gingen hem voor. Net als oud-burgemeesters Michael Bloomberg en Rudolph Giuliani, actrice Angelina Jolie en regisseur Steven Spielberg.


Meer Verenigd Koninkrijk

In deze editie van Vorsten:

 

– Alexia’s nieuwe avontuur in Wales
– Mode uit Afrika: traditie en kleur
– Krijgt Japan een vrouw op de troon?
– Diana’s huwelijksjuwelen
– Haakon en Mette-Marit 20 jaar gelukkig