Rechtszaak om overblijfselen koning Richard

Vorsten

26-11-2013 10:44:00

LEICESTER – De steden Leicester en York zijn met elkaar in een lastige zaak verwikkeld. Beide steden willen namelijk dat de overblijfselen van de Engelse koning Richard III in hun stad wordt herbegraven. Dinsdag gaat de strijd verder bij de Hoge Raad, schrijft The Mirror.

De overblijfselen van de koning werden vorig jaar gevonden onder een parkeerplaats in Leicester. De burgemeester wil graag dat de botten worden begraven in de kathedraal van de stad. Maar familie en aanhangers van Richard, de zogenoemde Plantagenet Alliantie, hebben een zaak aangespannen om hem te begraven in York. Daar is hij immers opgegroeid. Een rechter gaf de Alliantie onlangs toestemming om met argumenten te komen waarom de koning in York begraven moet worden.

Koning Richard III kwam om het leven bij de slag van Bosworth in 1485. Daarmee kwam er een einde aan de dynastie van de Plantagenets in het land. Een woordvoerder van de Alliantie liet eerder weten dat York meer recht heeft om de koning te begraven. Hij was de zoon van de hertog van York. “Het is zijn spirituele thuis”, aldus de woordvoerder.


Meer Verenigd Koninkrijk

In deze editie van Vorsten:

 

– 39 pagina’s over Amalia!
– Prinsessen en hun eerste diadeem
– Staatsbezoek Noorwegen: vrienden onder elkaar
– Royals op Griekse bruiloft