Recordpoging picknicken voor koningin Elizabeth

Vorsten

05-06-2022 03:41:52

Ongeveer 1600 mensen gaan zondag met elkaar picknicken voor het jubileum van koningin Elizabeth. De 96-jarige Elizabeth zit zeventig jaar op de troon en dat wordt onder andere gevierd met de gigantische lunch in Windsor, de woonplaats van de koningin.

De organisatoren van de zogenoemde Windsor Big Lunch hopen een nieuw record te vestigen met een 500 meter lange tafel, waaraan zo’n 1600 mensen plaats kunnen nemen. De organisatie van de recordpoging in Windsor wil mensen uit de gemeenschap samenbrengen. “We proberen mensen aan te moedigen om op 5 juni samen te komen om de koningin te bedanken, maar ook om aan buren, vrienden en mensen die de afgelopen twee jaar een verschil hebben gemaakt hun dank uit te spreken”, zei Lisa Hunter tegen de Evening Standard. “Het idee is dat iedereen in de gemeenschap, uit alle lagen van de bevolking, samenkomt op een feest.”

Het huidige record van de grootste picknick ooit staat op naam van het May International Festival in de Amerikaanse stad Memphis, dat eerder een picknicktafel van 100 meter regelde.

De 96-jarige Elizabeth zit dit jaar zeventig jaar op de troon. Dat wordt in juni gevierd met onder meer een Trooping the Colour-parade, een speciale dienst in de kathedraal van St. Paul en een liveconcert vanaf Buckingham Palace. Daar treden onder anderen Alicia Keys, Elton John, Duran Duran en Queen op.


Meer Verenigd Koninkrijk