Nieuw-Zeelandse republikeinen demonstreren tegen monarchie

Vorsten

2014-04-11 14:57:00

AUCKLAND – Een groep Nieuw-Zeelandse republikeinen heeft vrijdag geprotesteerd tegen de Britse monarchie. Terwijl prins William en zijn vrouw Catherine aan het zeilen waren in de haven bij Auckland, vloog een vliegtuig twee uur lang heen en weer met een banner met daarop ‘Tijd voor een Kiwi als staatshoofd’.

”Ons hoofddoel is ervoor te zorgen dat zoveel mogelijk Aucklanders op de hoogte zijn van onze campagne en onze kernboodschap kennen”, zegt voorzitter Savage van de organisatie New Zealand Republic tegen Fairfax New Zealand. ”We vinden het belangrijk dat mensen weten dat er meer komt kijken bij een koninklijk bezoek dan fotomomenten. Er is een constitutioneel debat gaande over wat het beste is voor Nieuw-Zeeland.”

In Nieuw-Zeeland wordt al een tijdje gediscussieerd over het al dan niet afschaffen van de monarchie. Vorig maand kondigde de regering van de eilanden nog aan een referendum te houden over het voortbestaan van de nationale vlag. De Britse vlag in het hoekje van de nationale vlag, die de soevereiniteit van koningin Elizabeth II vertegenwoordigt, zou daarbij hoogstwaarschijnlijk verdwijnen.


Meer Verenigd Koninkrijk

tijdelijk Gratis verzending

Je bestelt onze nummers online en met kortingscode GRATIS betaal je géén verzendkosten!