Andrew zet familiekiekje op Facebook

Vorsten

2015-02-11 09:41:00

LONDEN – Ook de Britse koninklijke familie deelt familiefoto’s op Facebook. Prins Andrew plaatste dinsdagavond een kiekje van koningin Elizabeth II, prins Edward en zijn vrouw Sophie voor aanvang van een receptie ter ere van het liefdadigheidswerk van de graaf en gravin van Wessex.

De foto is genomen met de mobiele telefoon van de Hertog van York in een van de privévertrekken van Buckingham Palace. Andrew schreef als onderschrift: “Een familiefoto genomen voordat we ons bij de gasten voegen van de gezamenlijke vijftigste verjaardagsreceptie van mijn broer en schoonzus. We erkennen het belangrijke werk van de vele liefdadigheidsinstellingen waarvoor zij zich inzetten.” Om de echtheid van de berichten te tonen, signeert de prins altijd met zijn initialen AY: Andrew of York.

Prins Edward, die volgende maand zijn 51e verjaardag viert, zet zich onder meer in voor goede doelen gericht op kunst en sport, terwijl zijn vrouw voornamelijk werkt met liefdadigheidsinstellingen voor gezinnen en kinderen. Vertegenwoordigers van organisaties als de National Youth Centre, The London College of Fashion en de British Paralympic Association waren onder de aanwezigen op de receptie, aldus Daily Mail. In totaal waren er 375 gasten uitgenodigd voor de avond.


Meer Verenigd Koninkrijk