Sarah Ferguson blij met redding 67 oude eiken in Zuid-Engeland

Vorsten

29-10-2021 12:47:30

Sarah Ferguson is blij dat de 67 oude eiken in de buurt van haar ouderlijk huis in het Zuid-Engelse Basingstoke niet gekapt worden. De hertogin van York, die een petitie tegen de kap had getekend, deelde haar blijdschap over de overwinning op Instagram.

“We hebben gewonnen!” schrijft de ex-vrouw van prins Andrew onder een foto waarop ze poseert bij een aantal van de bomen. Ook meldt ze dat ze een van de 103.000 mensen was die de petitie heeft getekend. Ook verwijst ze naar COP26, de aanstaande klimaatconferentie in Glasgow. “Aan de vooravond van de COP26-top laat dit zien hoe lokale democratie kan werken en onze kostbare natuurlijke omgeving kan beschermen.”

De 62-jarige Ferguson, die ook bekend is als auteur van kinderboeken, onthult in het bericht ook dat de bomen in Basingstoke de inspiratie waren voor haar boek The Enchanted Oak Tree.

Prinses Eugenie, de jongste dochter van Sarah en Andrew, is trots op haar moeder en deelde de post op haar eigen Instagram. “Goed gedaan mama”, schreef ze erbij.

Meer Verenigd Koninkrijk