Sarah Ferguson blikt terug op eerste dag kinderopvang Eugenie

Vorsten

16-08-2021 12:42:28

De hertogin van York kan zich de eerste dag op de montessorikinderopvang van haar jongste dochter, prinses Eugenie, nog goed herinneren. “Haar eerste dag ging heel goed, erg goed zelfs”, vertelt Sarah Ferguson in een interview met het tijdschrift Hello!. De hertogin is in juni begonnen als voorzitter van een nieuwe ambassadeursorganisatie van het montessorionderwijs.

“Ik heb de grondlegger van dat onderwijstype, Maria Montessori, jarenlang onderzocht. Zij vond het heel belangrijk om een kind vrij te laten om zelf aan te geven wat het wil”, legt Ferguson uit. “En dat paste ontzettend goed bij Eugenie, die een heel sterke eigen persoonlijkheid heeft.”

Op de eerste dag van Eugenie, de tweede dochter van Ferguson en prins Andrew, vond de hertogin de kinderopvang heel indrukwekkend. Volgens haar ligt de kracht van montessorionderwijs in de manier waarop leren en nieuwsgierigheid worden aangemoedigd. “Misschien is daar haar liefde voor kunstgeschiedenis al begonnen. Eugenie houdt ervan dingen op haar eigen manier te bekijken”, aldus Ferguson.

De hertogin heeft heel veel zin om het montessorionderwijs mondiaal onder de aandacht te brengen. Ze gaat daarvoor veel op reis en gaat door met voorlezen. Ferguson, die ook al ruim twintig kinderboeken schreef, heeft haar eigen voorleesclub op YouTube: Fergie and Friends.


Meer Verenigd Koninkrijk

 

Neem een mini-abonnement op Vorsten en ontvang het boek Amalia (t.w.v. €17,99) cadeau! Voor 4x Vorsten en het boek samen betaalt u slechts €25.