Sarah Ferguson: Elizabeth is grote voorbeeld

Vorsten

2016-04-05 11:44:00

Sarah Ferguson heeft in een interview met het Australische televisieprogramma Ten Eyewitness News haar voormalige schoonmoeder koningin Elizabeth genoemd als haar grootste voorbeeld. “Als je het geluk hebt met haar te kunnen praten weet je dat alles goed komt”, aldus de hertogin van York, die voor het eerst in dertien jaar weer in Australië is.

‘Fergie’, moeder van de prinsessen Eugenie en Beatrice en ex-vrouw van prins Andrew, is door haar zus gevraagd om te spreken op de Macquarie Graduate School of Management. Die toespraak is al redelijk vroeg in de ochtend. “Ik moet al om half zeven opstaan om me voor te bereiden. Mijn zus is zeker vergeten dat ik een wilde roodharige ben, en normaal gesproken op dat tijdstip pas thuis kom uit de club”, grapte Sarah.

Onderwerp van haar rede is de rol van vrouwen op leiderschapsposities. “Ik weet dat de meeste vrouwen dertig procent minder betaald krijgen dan mannen en dat begrijp ik werkelijk niet. Ik heb geprobeerd dat te aanvaarden, maar het maakt me erg boos.”


Meer Verenigd Koninkrijk

In deze editie van Vorsten:

 

– Alexia’s nieuwe avontuur in Wales
– Mode uit Afrika: traditie en kleur
– Krijgt Japan een vrouw op de troon?
– Diana’s huwelijksjuwelen
– Haakon en Mette-Marit 20 jaar gelukkig