Sarah Ferguson lanceert boekenclub voor historische romans

Vorsten

29-10-2021 16:59:08

Sarah Ferguson gaat voortaan elke maand een historische roman lezen en bespreken in een nieuwe boekenclub. De hertogin van York heeft de boekenclub samen met een Britse uitgeverij opgezet.

De Britse hertogin maakte het nieuws bekend met een video op Instagram. Daarin zegt ze erg enthousiast te zijn over de samenwerking met de uitgeverij. “Ze vroegen mij om over een paar weken of een maand een filmpje te maken om het nieuws aan te kondigen, maar ik wilde het meteen doen. Deze video wordt vast ook veel te lang, maar ik ben ook zo enthousiast!”, zegt Ferguson tegen haar volgers. Ze legt met de lancering van de leesclub ook een verband met de pandemie. “We hebben allemaal te maken met die pandemie, een onbekende en onzichtbare vijand. We hebben deze boekenclub dus ook nodig om met elkaar in verbinding te blijven.”

Ferguson (62), die tot 1996 getrouwd was met prins Andrew en met hem dochters Beatrice en Eugenie heeft, schrijft zelf ook boeken. Ze begon met het schrijven van kinderboeken, maar bracht dit jaar ook een historische roman voor volwassenen uit, Her Heart for a Compass.

Meer Verenigd Koninkrijk