Sarah Ferguson noemt Elizabeth haar belangrijkste mentor

Vorsten

17-08-2021 14:28:01

Sarah Ferguson heeft nog altijd een goede band met haar voormalige schoonmoeder koningin Elizabeth. De ex-vrouw van prins Andrew noemt de Queen zelfs haar “belangrijkste mentor”.

Hoewel de hertogin van York al sinds 1996 is gescheiden van Andrew, met wie ze twee dochters heeft, zijn ze goede vrienden gebleven. Ook met Elizabeth kan ze naar eigen zeggen nog goed door een deur. Sarah zegt dat de Queen altijd in haar heeft geloofd.

“Ik denk eerlijk gezegd dat mijn schoonmoeder meer een moeder voor me is geweest dan mijn eigen moeder”, zegt Sarah, wier moeder haar gezin verliet toen ze nog een kind was, in de podcast Tea with Twiggy. “Ik bewonder hoe modern Hare Majesteit is en hoe flexibel, begripvol, vergevingsgezind en vrijgevig.”

De hertogin reisde vorige week samen met Andrew naar Balmoral Castle, het Schotse landgoed waar Elizabeth haar vakantie doorbrengt. De prins vertrok kort nadat bekend was geworden dat hij is aangeklaagd voor seksueel misbruik van een minderjarige vrouw zo’n twintig jaar geleden.


Meer Verenigd Koninkrijk

In deze editie van Vorsten:


– Oranjes met levenservaring, nog volop actief
– Zo gewoon zijn Filip en Mathilde
– Royal ladies in Valentino’s mode
– 20 jaar geleden: Máxima’s jawoord