Schooljeugd Liverpool loopt uit voor Queen

Vorsten

2016-06-22 12:58:00

Honderden leerlingen uit Liverpool zaten woensdag niet braaf in de schoolbankjes. Ze verzamelden zich bij het stadhuis in de hoop een glimp op te vangen van koningin Elizabeth. Die brengt woensdag een bezoek aan de stad in het noordwesten van Engeland.

De leerlingen van de zeventien scholen stonden niet voor niets te wachten; Elizabeth verscheen met haar echtgenoot prins Philip op het balkon van het stadhuis om de toeschouwers toe te wuiven. In het stadhuis genoot de Britse vorstin van een optreden van acht slechtziende zangers en kreeg ze een banket voorgeschoteld. Volgens de lokale krant Echo bestond het menu uit ossenhaas met asperges en een dessert van appelkaneeltaart met vanille-ijs.

De 90-jarige Elizabeth en de 95-jarige Philip werken in Liverpool een druk programma af. Woensdagochtend bezocht het paar het International Festival for Business en opende de koningin een beurscomplex en een hotel. Woensdagmiddag gaan Elizabeth en Philip onder meer langs bij een nieuw kinderziekenhuis, waar ze een plaquette onthult.


Meer Verenigd Koninkrijk

In deze editie van Vorsten:

 

– Alexia’s nieuwe avontuur in Wales
– Mode uit Afrika: traditie en kleur
– Krijgt Japan een vrouw op de troon?
– Diana’s huwelijksjuwelen
– Haakon en Mette-Marit 20 jaar gelukkig